Neo4j och Google Cloud inleder strategiskt partnerskap


Neo4j’s ledande grafdatabasteknologi blir tillgänglig i Google Cloud som grafdatabas som tjänst

Google Cloud Next 2019, SAN FRANCISCO, Kalifornien – 9 april, 2019Neo4j offentliggör i dag tillsammans med Google Cloud ett nytt strategiskt samarbete som innebär att Neo4j:s grafdatabas kommer att tillgängliggöras som tjänst genom genom Google Cloud Platform (GCP) gemensamt med GCP:s övriga tjänster som fakturering och support.

“Google erövrade sin marknad med hjälp av grafalgoritmen PageRank. Neo4j hade inte kunnat hitta en bättre partner för att erbjuda grafdatabas som service, och därmed tillgängliggöra kraften i graflösningar för utvecklare och företag. Google Cloud har visat stor respekt för Neo4js rötter inom Open Source-communityn, och för vår roll som pionjärer inom grafdatabassektorn. Genom vårt partnerskap vill vi erbjuda en klassledande lösning med en grafdatabas i ett nära integrerat molnerbjudande. Detta kommer att göra det enkelt för utvecklare att tillvarata den potential som finns i komplex, länkad data.”, säger Neo4j:s grundare och VD Emil Eifrem i en kommentar till det nya partnerskapet med Google Cloud.

Genom sitt partnerskap kommer Neo4j och Google Cloud att leverera den världsledande grafdatabasen Neo4j till utvecklare och företag i en enkel, friktionsfri lösning.

Fördelarna med Neo4j genom Google Cloud innefattar:

  • Grafdatabas som service, med högsta standard för tillgänglighet och förvaltning.
  • Möjlighet att enkelt skala upp kapacitet vid behov
  • En lösning som baserar sig på Google Kubernetes Engine (GKE); det världsledande erbjudandet inom förvaltning av Kubernetes som service
  • Säker kommunikation med kryptering i alla led
  • Fakturering genom GCP

I en kommentar till partnerskapet berör Kevin Ichhpurani, Corporate Vice President vid Global Ecosystems och Business Development på Google Cloud, varför tidpunkten är rätt för att integrera en grafdatabas som tjänst på Google Cloud-plattformen, och varför man vill samarbeta just med Neo4j.

“Vi är väldigt glada att inleda ett samarbete med Neo4j och vi ser fram emot att kunna erbjuda Neo4j på Google Cloud som vår första grafdatabas som service. Vi delar Neo4j:s stora engagemang för ett robust open source-community som driver innovation och som skapar de bästa möjliga lösningarna för kunderna,” säger Kevin Ichhpurani vid Corporate Vice President, Global Ecostystems och Business Development på Google Cloud.

Besök Google Clouds blogg för att läsa mer om partnerskapet

Om Neo4j® för Google Cloud
Utvecklare och företagsledare som vill lära sig mer om Neo4j som del av Google Cloud kan besöka neo4j.com/next och prova Neo4j som tjänst på Google Cloud.

Vidare läsning:
Om Neo4j

Neo4j är den ledande grafdatabasplattformen, som driver innovation och konkurrensfördelar för bolag som Airbus, Comcast, eBay, NASA, UBS, Walmart och många fler. Tusentals installationer av communityversionen, och över  300 betalande kunder, kontrollerar och utnyttjar värdet av sammankopplad data med Neo4j, och kan därigenom avslöja hur människor, processer, platser och system är sammanlänkade. Med Neo4js angreppssätt, att utgå från relationerna mellan data, kan applikationer framgångsrikt lösa komplexa utmaningar för sammankopplad data såsom artificiell intelligens, identifiering av bedrägerier, realtidsrekommendationer och Masterdata Management. Läs mer på neo4j.com.

Dela detta på Twitter

Presskontakt:
pr@neo4j.com
neo4j.com/news/

© 2019 Neo4j, Inc., Neo Technology®, Neo4j®, Cypher® and Neo4j® Bloom™ are registered trademarks or a trademark of Neo4j, Inc. All other marks are owned by their respective companies.