417% ROI: Så Lönsam Blir Investeringen i Grafdata Med Neo4j


Oberoende studie visar i detalj hur Neo4j bidrar till affärsnytta och kostnadsbesparingar för kunderna

18 november 2021Neo4j®, världens ledande plattform för grafdata, presenterar en lönsamhetsstudie (Total Economic Impact Study, TEI) som genomförts under 2021 av det oberoende analysföretaget Forrester Consulting på uppdrag av Neo4j.

TEI-studien bygger på djupintervjuer med kunder till Neo4j och innehåller kvantitativa bedömningar av affärsnytta, avsedda för beslutsfattare inom IT och dataanalys. Här presenteras analyser av kostnadsbesparingar och affärsnytta som möjliggörs av Neo4j:s plattform för grafdata i scenarion för olika tillämpningar, med både molnbaserade och lokalt driftade lösningar. Studien visar på en modell för att beräkna det ekonomiska utfallet som kan utnyttjas av alla organisationer som överväger att implementera grafteknologi.

Rapporten med komplett resultat från Forresters studie av Neo4j finns tillgänglig här. Den innehåller exempel på hur kunder använder Neo4j:s plattform för att driva digital transformation, förkorta ledtider och skapa konkret verksamhetsnytta.

Några resultat från TEI-studien om Neo4js grafdataplattform:

  • En investering i Neo4j betalar sig mer än fyrfaldigt inom tre år (417 procents avkastning, Return On Investment).

  • 43 procent av avkastningen på investeringen (ROI) utgörs av förbättrade affärsresultat.

  • 35 procent a ROI kommer från besparingar genom digital transformation.

  • 22 procent av ROI kommer från kortade ledtider för värdeskapande (Time-to-Value, TTV).

Mer än 950 företagskunder, bland andra Adobe, AstraZeneca, eBay, Levi Strauss & Co., UBS, och Volvo Cars, har valt Neo4j, som är världens mest använda grafdatabas. Företaget har byggt upp en global community kring sitt ekosystem, med otaliga skickliga utvecklare och dataanalytiker. Dessa användare skapar applikationer för vitt skilda ändamål som inte vore möjliga med konventionella relationsdatabaser eller andra NoSQL-databaser. Några exempel på användningsområden är att prissätta flygbiljetter i realtid och att avslöja komplexa kriminella nätverk bakom cyberattacker och penningtvätt (som den senaste Pandora Papers-utredningen från ICIJ).

Forresters rapport om TEI-studien återger erfarenheter från kunder som använder Neo4j i sin dagliga drift. I dessa berättelser finns ett återkommande tema: att deras arbete med Neo4j har öppnat för nya möjligheter som de tidigare inte ens har kunnat föreställa sig. 

En chefsarkitekt på ett företag i finansbranschen som medverkat i studien berättar om hur implementeringen av Neo4j har transformerat deras verksamhet, med lösningar som vore omöjliga med konventionella relationsdatabaser:

– Det är precis som om du skulle bygga ett flygplan och säga: ”Åh, här har jag en fantastisk ångmaskin. Låt oss försöka med den först, för den använder vi ju överallt”. Fast du behöver ju egentligen något helt annat. Det går inte att jämföra ångmaskiner med jetmotorer när det gäller flygplan och det är samma sak med databaser. 

Mer information

En sammanfattning av studien, dess metodik och resultat, ges av Noel Yuhanna och Mary Barton från Forrester i den här videon.

Relaterade länkar 

Mediakontakt:
Fredrik Pallin
neo4j@prkollektivet.se
0708-114 115
pr@neo4j.com

neo4j.com/news/

Dela nyheten på Twitter

Om Neo4j 

Neo4j grundades i Sverige 2007 och är världens ledande plattform för grafdata.
Vi hjälper organisationer och företag – däribland ICIJ, NASA, UBS och Volvo Cars – att förstå och förutse hur människor, processer och system hänger ihop. Genom att utgå från sambanden i data ger program som byggs med Neo4j nya insikter inom en rad tillämpningar, bland annat analys och artificiell intelligens, bedrägerispårning, kundrekommendationer och kunskapsgrafer.
Läs mer på neo4j.com och följ oss på @Neo4j.

© 2021 Neo4j, Inc., Neo Technology®, Neo4j®, Cypher®, Neo4j® Bloom™ and Neo4j® Aura™ are registered trademarks or a trademark of Neo4j, Inc. All other marks are owned by their respective companies.