Neo4j lockar utvecklare med utmanande jobb och stark företagskultur


Utvecklingsteamet växer med 50 procent på årsbasis 

Malmö 26 oktober 2021Neo4j®, ledande inom grafteknik, fortsätter att växa snabbt i Sverige och internationellt. Detta märks inte minst i utvecklingsteamet, som gått från 126 medarbetare i början av 2021 till att passera 190 före årsskiftet. Omkring hälften av dem arbetar med huvudkontoret i Malmö som bas.

I juni i år slutförde Neo4j en finansieringsrunda motsvarande 2,7 miljarder kronor. Det var den största investeringen hittills i ett privatägt databasbolag och höjde värderingen av Neo4j till över 2 miljarder USD. Den nya finansieringen gör det möjligt att höja takten i produktutvecklingen, vilket givetvis också betyder fler jobb i Malmö, där organisationen nu växer med 50 procent på årsbasis. Även kontoret i London, som också har en stor utvecklingsavdelning, visar en liknande tillväxt. 

Möjligheterna för Neo4j att fortsätta växa hänger på att företaget kan anställa kvalificerade utvecklare – i takt med att företaget blir större riskerar tillgången på talang att bli en begränsning. 

– Hittills har det gått bra för oss att rekrytera. Vi kan locka duktiga tekniker med en arbetsplats som är lika trivsam som den är utmanande. Här finns hur många spännande uppgifter som helst, säger Magnus Vejlstrup, utvecklingschef på Neo4j.

De flesta utvecklare jobbar med applikationer, programvara som sköter olika, oftast vardagliga, uppgifter. Neo4j går istället på djupet och bryter ny mark inom databaser, en grundläggande IT-funktion som praktiskt taget alla slags applikationer behöver. Det har betydelse för en efterfrågad yrkeskategori där talangerna har massor av möjliga arbetsplatser.

– En kollega har blivit citerad med att ”vi anställer alla vi kan”. Det stämmer inte riktigt. 

Våra utvecklares tekniska kvalifikationer betyder inte allt, vi är dessutom väldigt noga 

med att rekrytera individer som också är lagspelare och som kan bära vår kultur, säger Michaela Johansson, Director of People and Business Operations, EMEA på Neo4j.

Jämfört med de flesta techbolag har Neo4j ända sedan starten haft extremt låg personalomsättning – omkring sex procent per år. Av de få som slutat har flera medarbetare senare kommit tillbaka.

– En stark kultur som skapar både resultat och trivsel har alltid varit ett mål för oss. Det är fantastiskt att se hur starkt samband det finns mellan att ha nöjda kunder och nöjda medarbetare, fortsätter Michaela Johansson.

För närvarande söker Neo4j ytterligare omkring 30 medarbetare till Malmö, med möjligheter till distansarbete. Mer information finns på https://neo4j.com/careers/.

Neo4j lockar utvecklare med utmanande jobb och stark företagskultur

Kärnvärderingar hos Neo4j.

Relaterade länkar 

Mediakontakt:
Fredrik Pallin
neo4j@prkollektivet.se
0708-114 115
pr@neo4j.com

neo4j.com/news/

Om Neo4j 

Neo4j grundades i Sverige 2007 och är idag världens mest använda grafdatabas.
Vi hjälper globala varumärken – däribland NASA, Volvo Cars och UBS – med att förstå och förutse hur människor, processer och system hänger ihop. Genom att utgå från sambanden i data kan program som byggs med Neo4j skapa nya insikter inom en rad tillämpningar, bland annat analys och artificiell intelligens, bedrägerispårning, kundrekommendationer och kunskapsgrafer. Läs mer på neo4j.com.

© 2021 Neo4j, Inc., Neo Technology®, Neo4j®, Cypher®, Neo4j® Bloom™ and Neo4j® Aura™ are registered trademarks or a trademark of Neo4j, Inc. All other marks are owned by their respective companies.