Neo4j släpper ny version av Graph Data Science på Google Cloud


Neo4js nya lösning för dataanalys underlättar utveckling av intelligenta appar som tar hjälp av prediktiv analys och maskininlärning.

12 april 2022Neo4j®, världens ledande plattform för grafdata, släpper nu Neo4j Graph Data Science, en ny version av företagets lösning för grafbaserad dataanalys, med en rad nya och förbättrade funktioner. Den finns nu tillgänglig som en fullt hanterad molntjänst, AuraDS, genom Google Cloud.

Neo4j är också ett av de tio företag inom dataanalys och databaser som nyligen gick samman med Google Cloud och bildade Data Cloud Alliance. Detta samarbete syftar till att göra det lättare flytta och tillgängliggöra data mellan olika system, plattformar och miljöer. 

Neo4j Graph Data Science har utvecklats för att underlätta för dataanalytiker att göra förutsägelser med högre precision med hjälp av grafanalystekniker. Inte minst har AI och maskininlärning (ML) drivit på användningen av prediktiva dataarkitekturer över ett brett spektrum av tillämpningar, bland annat rekommendationsmotorer, bedrägeriupptäckt och kundinsikt. 

Neo4j Graph Data Science används redan brett och har visat sig kapabel för mycket stora uppgifter – den kan enkelt hantera hundratals miljarder noder och relationer.

– Neo4j:s erbjudande för Graph Data Science hjälper utvecklare att skapa bättre förutsägelser och rekommendationslösningar för professionella användare. Nu kan kunderna installera Graph Data Science på Google Clouds globala infrastruktur där de kan skala plattformen sömlöst efter behov och få del av möjligheterna med Google Cloud inom AI, ML och analys, Ritika Suri, Director, Technology Partnerships på Google Cloud.

– Produkterna från Google Cloud och Neo4j Graph Data Science hjälper utvecklare och datavetare att bygga morgondagens intelligenta applikationer genom att utnyttja kraften hos grafalgoritmer för att tillföra kontext till data och förbättra deras modeller, fortsätter Ritika Suri.

Med Neo4j Graph Data Science blir det enkelt för dataanalytiker att arbeta med sina befintliga verktyg över hela deras ekosystem. De kan få tillgång till Neo4j Graph Data Science genom en egen installation och nu även som en komplett SaaS-lösning via Neo4j AuraDS.

Matthew Bernardini, VD för Zenapse, berättar hur Neo4j Graph Data Science har påverkat hans verksamhet:

– Vi valde Neo4j Graph Data Science på AuraDS eftersom vi får en helt hanterad, molnbaserad infrastruktur tillsammans med en elegant och användarvänlig verktygslåda och ett stort bibliotek med produktionsklara algoritmer för dataanalys. Neo4j Graph Data Science gör det enkelt att kvantifiera de relationer och likheter som finns i den digitala världen och att få fram nya insikter om dessa sammanhang.

Neo4j AuraDS: Graph Data Science på Google Cloud Platform

Genom Neo4j AuraDS finns Graph Data Science tillgänglig som en helt hanterad tjänst. Den ger tillgång till över 65 grafalgoritmer inom samma arbetsyta, vilket hjälper dataanalytiker att jobba och experimentera snabbare. In-graph ML-modeller och den inbyggda Python-klienten hjälper till att öka produktiviteten och förenkla arbetsflöden.

Neo4j AuraDS blir först tillgängligt genom Google Cloud och dess säkra, globala infrastruktur och tjänsten kan betalas med befintliga Google Cloud-avtal eller med kreditkort. Utöver kärnfunktionerna i Graph Data Science erbjuder AuraDS bland annat också:

  • Enkelt, kraftfullt arbetsflöde: Dra-och-släpp-gränssnitt för att modellera och importera data till en graf.

  • Skala upp eller ner: Anpassa tillgången till beräkningsresurser direkt när behoven förändras.

  • Automatiserad drift: Systemövervakning, patchar och backup hanteras i bakgrunden utan inblandning av användaren.

  • MLOps-stöd: Behåll, publicera och återställ modeller utan avbrott från omstarter.

  • Förutsägbara kostnader: Hantera kostnader med prissättning som betalas efter hand och möjligheten att pausa oanvända instanser.

  • Backup med ett klick: Ta en snapshot av instanser, modeller och grafer i minnet med ett klick.

Mer om Neo4j Graph Data Science

Läs mer om nyheterna i Neo4j Graph Data Science och AuraDS i denna bloggpost. De presenteras även i ett kommande webinar: “What’s New in Graph Data Science: Faster and Easier Than Before” på tisdag den 26 april.

Relaterade länkar

Mediakontakt:
Fredrik Pallin
neo4j@prkollektivet.se
0708-114 115
pr@neo4j.com
neo4j.com/news/

Dela nyheten på Twitter

Om Neo4j

Neo4j grundades i Sverige 2007 och är världens ledande plattform för grafdata. Vi hjälper organisationer och företag – däribland ICIJ, NASA, UBS och Volvo Cars – att förstå och förutse hur människor, processer och system hänger ihop. Genom att utgå från sambanden i data ger program som byggs med Neo4j nya insikter inom en rad tillämpningar, bland annat analys och artificiell intelligens, bedrägerispårning, kundrekommendationer och kunskapsgrafer. Läs mer på neo4j.com och följ oss på @Neo4j.