Neo4j:s Emil Eifrém nominerad till årets Affärsbragd


Omröstningen är öppen på nätet till 13 maj – sedan utses vinnaren av en jury.

22 april 2022 – Emil Eifrém är företagsledaren bakom Neo4j®, världens ledande plattform för grafdata. Nu är han en av tio entreprenörer som nominerats till utmärkelsen SvD Affärsbragd 2022. Priset delas årligen ut till en person eller grupp personer som gjort en utomordentligt förtjänstfull prestation inom svenskt affärsliv.

Alla kan vara med och rösta på sin favoritkandidat här. Omröstningen avslutas den 13 maj och de fem kandidater som då fått flest röster bedöms av en jury som utser vinnaren. Pristagaren presenteras den 23 maj vid Ung Företagsamhets mässa i Göteborg. 

Emil Eifrém är en av företagets grundare och har varit vd sedan starten 2007. Neo4j har i dag över 700 anställda och kontor i Sverige (Malmö och Stockholm), USA, Storbritannien, Singapore och Tyskland. Vid entreprenörstävlingen EY Entrepreneur of the Year 2021 var Emil Eifrém en av finalisterna i Sverige.

Under 2021 slutförde Neo4j en finansieringsrunda som tillförde över 3 miljarder kronor, med medverkan av investerarna Creandum, Eurazeo, Greenbridge, GV (tidigare Google Ventures), Inovia Capital, Lightrock och One Peak, med flera. Det var den största investeringen någonsin i ett privatägt databasbolag. Neo4j värderas nu till över 2 miljarder USD.

Om SvD Affärsbragd

SvD Affärsbragd delas ut årligen sedan 2014. Mottagaren av utmärkelsen ska ha utfört en prestation utöver det vanliga, haft modet att utmana etablerade aktörer eller monopol och med sitt entreprenörskap skapat nya affärsmöjligheter. 

Bland tidigare vinnare märks Daniel Ek och Martin Lorentzon (Spotify), Barbara Bergström (Internationella Engelska skolan) och Sebastian Siemiatkowski (Klarna).

Om Neo4j

Neo4j grundades i Sverige 2007 och är världens ledande plattform för grafdata. Vi hjälper organisationer och företag – däribland ICIJ, NASA, Volvo Cars och UBS – att förstå och förutse hur människor, processer och system hänger ihop. Genom att utgå från sambanden i data ger program som byggs med Neo4j nya insikter inom en rad tillämpningar, bland annat analys och artificiell intelligens, bedrägerispårning, kundrekommendationer och kunskapsgrafer.

Läs mer på neo4j.com och följ oss på @Neo4j.