Neo4j förstärker styrelsen med Patrick Pichette, styrelseordförande för Twitter och tidigare CFO på Google


Malmö 10 november 2021Neo4j®, världens ledande plattform för grafdata, har utsett Patrick Pichette till ny ledamot av företagets styrelse. Patrick Pichette är partner på Inovia Capital, styrelseordförande för Twitter och har tidigare varit CFO på Google.

Inovia går samtidigt in som investerare i Neo4j och kompletterar den senaste finansieringsrundan (Series F), som nu utökas från 2,7 till motsvarande över 3,3 miljarder kronor – den största investeringen någonsin i ett privatägt databasföretag. I den utökade finansieringsrundan deltar även Alanda Capital Management som ny investerare och One Peak (investerare sedan 2018).

Patrick Pichette går in i Neo4j som oberoende styrelseledamot. Han har 30 års erfarenhet från finansiella och operativa ledningspositioner på Google, Sprint Canada och Bell Canada. Pichette är idag styrelseordförande för Twitter och Lightspeed. Han är också verksam som oberoende investerare, rådgivare och styrelseledamot i ett antal startups och innovationsnätverk runt om i världen. På samma sätt vill Patrick Pichette medverka till Neo4j:s utveckling med sin gedigna erfarenhet av innovativa verksamheter och sin passion för teknologi som kan förändra världen i positiv riktning.

– Genom sin grafteknologi erbjuder Neo4j en helt unik lösning för några av världens mest komplexa utmaningar, med ett tydligt fokus på transparens och att förbättra samhället. Allt detta är väldigt spännande och vi ser fram emot att arbeta nära Neo4j:s ledningsgrupp när de stakar ut vägen mot fortsatt global tillväxt, marknadsledarskap och innovation säger Patrick Pichette.

Emil Eifrém, grundare och VD på Neo4j, ser nyheten som en viktig milstolpe i Neo4j:s resa mot att etablera sig som ett bestående företag inom datainfrastruktur:
– Patrick Pichette och hans team förstår verkligen Neo4j och delar vår tro på grafteknologi och dess möjligheter att hjälpa oss att förstå världen bättre. I den fas vi nu befinner oss i är Patricks erfarenhet från Twitter och Google ovärderlig för Neo4j. Vi välkomnar också Inovia och Alanda som investeringspartners och tackar One Peak för deras fortsatta stöd.

Mer än 950 företagskunder, bland andra Adobe, AstraZeneca, eBay, Levi Strauss & Co., UBS och Volvo Cars, har valt Neo4j, som är världens mest använda grafdatabas.

Neo4j har etablerat grafdatabaser som en egen kategori på programvarumarknaden och byggt upp en global community kring sitt ekosystem, med otaliga skickliga utvecklare och dataanalytiker. Dessa användare skapar applikationer för vitt skilda ändamål som inte vore möjliga med konventionella relationsdatabaser eller andra NoSQL-databaser. Några exempel på användningsområden är att prissätta flygbiljetter i realtid och att avslöja komplexa kriminella nätverk bakom cyberattacker och penningtvätt (som den senaste Pandora Papers-utredningen från ICIJ).

Enligt analysföretaget Gartner*) kommer grafteknologi 2025 att utnyttjas för 80 procent av nya innovationer inom data och analys (upp från 10 procent 2021) och underlätta snabbt beslutsfattande över hela verksamheten. Källa: Gartner, Top Trends in Data and Analytics for 2021, Rita Sallam et al., 16 Feb 2021.

För ytterligare information om denna nyhet, läs Emil Eifréms senaste blogginlägg.

Patrick Pichette Joins Neo4j Board of Directors

Bildtext: Patrick Pichette, styrelseordförande för Twitter och tidigare CFO på Google är ny styrelseledamot i Neo4j.

Relaterade länkar 

Mediakontakt:
Fredrik Pallin
neo4j@prkollektivet.se
0708-114 115
pr@neo4j.com

neo4j.com/news/

Dela nyheten på Twitter

Om Neo4j 

Neo4j grundades i Sverige 2007 och är idag världens ledande plattform för grafdata.
Vi hjälper organisationer och företag – däribland ICIJ, NASA, Volvo Cars och UBS – att förstå och förutse hur människor, processer och system hänger ihop. Genom att utgå från sambanden i data kan program som byggs med Neo4j ge nya insikter inom en rad tillämpningar, bland annat analys och artificiell intelligens, bedrägerispårning, kundrekommendationer och kunskapsgrafer. Läs mer på neo4j.com och följ oss på @Neo4j.

*Gartner är ett registrerat varumärke som tillhör Gartner, Inc. och/eller dess dotterbolag i USA och internationellt och används här med tillstånd. 

© 2021 Neo4j, Inc., Neo Technology®, Neo4j®, Cypher®, Neo4j® Bloom™ and Neo4j® Aura™ are registered trademarks or a trademark of Neo4j, Inc. All other marks are owned by their respective companies.